dijous, 21 d’abril del 2016

CONFERÈNCIES 3R I 4T

21 de gener

"Motivats per la zona de confort i ser creatius"

La lectura motiva a altres lectures i també a ser creatius.
Tots som creatius però a mida que ens anem fent grans anem perdent aquesta creativitat per por a fer el ridícul (zona de pànic).


El que no és capaç de travessar la "zona de confort" i passar a la "zona de pànic", vèncer les seves pors (tensió emocional) i arribar a la motivació (tensió creativa) no creixerà.


Tu ets el protagonista de la teva vida i el responsable d'agafar els teus recursos personals que estan a la "zona de confort" i utilitzar-los per triomfar a la "zona de pànic".

No tots els relats són lineals (zona de confort) podem trobar anticipacions i regressions. També és important el punt de vista del narrador. Les històries explicades en 1a persona són més creïbles.


10 de març


Pensament lateral

El pensament lògic és el que utilitzem quan fem prediccions del què passarà i sabem amb seguretat que serà així. Si "trenquem" aquest pensament podem crear emocions i intriga, en aquest cas estem utilitzant el PENSAMENT LATERAL.

Aquest pensament ens permet trobar solucions creatives i moltes vegades actua com a "salvavides". El pensament lògic ens fa sentir i pensar coses negatives (recordeu el cas Amanda Todd); el pensament lateral ens ajudarà a trobar una sortida que no és l'esperada.

Narració personal

És un relat en 1a persona. Quan un individuu crea un enunciat el converteix en realitat (se'l creu).

Les prediccions negatives personals es compleixen sempre perquè depenen de la persona que les formula. Si tu dius "no aprovaré", segurament no aprovaràs perquè no tindràs la voluntat de fer-ho.

Per què m'he convertit en un escarabat gegant? Per què m'ha de passar precisament a mi? La Metamorfosi (Kafka).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada