dijous, 21 d’abril del 2016

CONFERÈNCIES 1r i 2n

1r ESO

Els alumnes de primer hem anat a la biblioteca Pompeu Fabra i hem participat de la segona sessió del PLJ.

Durant aquesta sessió, en Carles, ens ha ensenyat com crear diferents personatges per tal de poder aplicar-ho al nostre projecte.
Hem pogut veure i , fins i tot, sentir-ho a la nostra pell, com interpretem malament les accions de la gent amb una simple mirada, mentre que si observem atentament (postures, vestimenta, gestos ...) podem descobrir trets característics de les persones.







Per tant, és important observar per poder crear personatges nous.
Ens ha donat mols recursos diferents per poder aplicar al nostre tràiler i d’aquesta manera transmetre als lectors-observadors el que nosaltres hem sentit al llegir el llibre.















2n ESO

Sessió 1


la primera sessió hem treballat l’evolució i la tipologia de personatges narratius. La narració necessita elements contradictòris. Hi ha d’haver conflicte i hem de mirar que els personatges no siguin plans ja que els personatges amb una cara única no funcionen. Són avorrits. La narració ha d’allunyar-se de tenir massa coherència, ha de buscar el constant conflicte i lluita del protagonista. En aquesta sessió, també hem treballat la tipologia de dolents.

Els alumnes s’ha distribuït en grups i han treballat una seqüència narrativa breu, un episodi. Han fet fotos i s’han enregistrat amb el mòbil. Han hagut de pactar uns protagonistes i un conflicte i l’han hagut de resoldre de forma breu. Els alumnes s’han engrescat amb la tasca i han sorgit molt bones seqüències.




Sessió 2

S'ha tractat la baixada a l'infern dels personatges, l'instant de lluita fins que finalment se'n surten, o arriba el desenllaç. Hem vist que l'ordre de les seqüències era molt important perquè la narració s'entengui perfectament. La resta de la sessió hem estat analitzant seqüències de vídeos de diferents clàssics del cinema. Un dels objectius dels alumnes és el de saber connectar amb l'audiència que vegi el seu Booktràiler i que sàpiguen arribar a commoure-la. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada